top of page

​Kurs

På et kurs vil vi alltid starte med å prate om sikkerhet. Hva som skal til for at du er trygg når du sanker. Vi snakker også om bærekraft; hvordan vi kan høste av naturen og samtidig sørge for at den fortsetter å fornye seg.

Vi lærer både hva vi kan sanke – og hva vi kan gjøre med det vi finner.

Det er mulig å sanke året rundt. Fra vår til sen høst er det så mye å finne at vi ikke rekker over alt. Vinterstid er det mindre, og dermed færre turer. Til gjengjeld kan vi bruke tid på bøker og forelesninger. Ønsker du å bli ekspert på sanking, må du i hvert fall regne med to år.

 

Oppfølging etter kurs

Etter at du har vært på kurs med oss, vil du få en pdf-fil med all informasjonen fra kurset. Innholdet er delt i seksjoner – planter/sopp/tang – avhengig av hva vi har sett på.

Du får også tilgang til en lukket gruppe på Facebook. Der kan du se album med hver art, og du kan poste bilder og stille spørsmål.

 

Informasjon om kommende aktiviteter

Facebook-siden vår oppdateres jevnlig med informasjon om aktiviteter. Send en epost om du vil ha oppdatert kalender med kurs og turer.

Finner du ikke en dato som passer? Det fikser vi, det er bare å ta kontakt! Vi tilbyr også aktiviteter for skoler, bedrifter og private grupper.

Courses

kurs

Velg mellom korte enkeltkurs eller kurspakker. Det kan for eksempel være at du ønsker å lære alt du kan sanke i løpet av en bestemt årstid (vår, sommer, høst eller vinter) eller i et bestemt område, ved kysten eller på fjellet.

Short day-courses

På korte kurs er fokuset sterkere på opplevelsen enn på hvor mye du lærer. Vi samler det som er tilgjengelig i et område og tilbereder et hyggelig måltid sammen. Ideelt for deg som ønsker å lære deg noen lett gjenkjennelige matvarer uten å bruke mye tid på teori eller bøker.

Korte dagskurs

Lectures

Forelesninger

Noen ganger er det viktig å gå gjennom teori og mer detaljert undervisning. Vi tilbyr foredrag om gastronomi, ernæring, medisin og tradisjonell bruk av spiselige planter, tang og sopp i Norge, basert på kulturarv og nyere forskning på området. Det hele foregår utendørs, over bål og med litt å bite i.

bottom of page