top of page

OPPDAG SKOGEN

Opplev magien og undringen ved å sanke i den boreale skogen

HVA VI GJØR

Boreal Forest er et selskap som lærer mennesker om sanking og livet i skogen. Vi har dyp respekt for naturens ressurser og dens evne til fornyelse, og vi ønsker at flere skal få et forhold til dette. Vi tar deltakerne med på organiserte turer, ofte med matlaging utendørs. Kursene holdes i parker og naturreservater, ved strandlinjer, innsjøer og i naturlige skoger.

picture 01.jpg
pexels-irina-iriser-1438994.jpg

HVOR BØR DU STARTE?

Å delta på skogsturer sammen med en erfaren kursholder gir det beste grunnlaget for å fortsette med sanking på egen hånd. Du lærer hva du skal se etter – og hvor. Du blir trygg på hva som kan spises, og hva du skal holde deg unna. Etter hvert får du nok kunnskap og erfaring til å vurdere på egen hånd.

picture 02.jpg
picture 03.jpg

TANG

PLANTER

Screenshot 2023-05-24 at 17.52.46.png
73b31a785a13daa5b892ac80bf75c08e.png

KURS – FASTE OG INDIVIDUELLE

Velg mellom kurspakker eller kurs der du selv spesifiserer hva du vil lære. Du kan for
eksempel ha et ønske om å lære hva som er mulig å sanke i løpet av én bestemt sesong; vår,
sommer, høst eller vinter. Eller fra et spesifikt område – ved sjøen, i marka eller oppe på
fjellet.

picture 04 COURSES.jpg

Kurs

Lær hva du kan sanke i løpet av en bestemt årstid (vår, sommer, høst eller vinter) eller fra et bestemt område, ved kysten, i skogen eller på fjellet. Velg mellom kurs som strekker seg over flere uker eller måneder.

picture 05 SHORT DAY-COURSES.jpg

Korte dagskurs

På korte kurs fokuserer vi mer på opplevelse enn på læring. Vi samler det vi finner av spiselige vekster i området, og tilbereder et hyggelig måltid sammen. Ideelt for deg som ønsker å lære noen lett gjenkjennelige sopp eller planter uten å bruke for mye tid på teori eller bøker.

picture 06.jpeg

Forelesninger

Noen ganger er det nødvendig med både teori og detaljerte instruksjoner. Vi tilbyr forelesninger om gastronomi, ernæring, medisinsk og tradisjonell bruk av spiselige planter, samt tang og sopp i Norge. Alt er basert på kulturarv og nylige studier innen feltet. Forelesningene holdes utendørs, helst ved bålet med enkel servering.

RESSURSER

Bøker og nettsider kan være til god støtte når du lærer om sopp og planter. Men du må være sikker på at det som står skrevet, er korrekt. Vi ser stadig eksempler på artikler med store feil i, og mennesker som gir råd som er potensielt farlige. Derfor har vi samlet et utvalg av artikler, videoer og bøker som vi kan anbefale om relaterte emner.

bottom of page